ADVOCATENKANTOOR DE GIER

  Powered by Ilios.    Rechtsgebieden

Tarieven

Voorwaarden

Persoonlijk

 

Terug naar beginVeel goederen en diensten worden tegenwoordig geleverd op krediet. Niet iedere debiteur neemt het daarbij even nauw met de betalingstermijn. Indien de facturen te laat worden voldaan of indien betaling in het geheel achterwege blijft, kan dat de continuÔteit van de leverancier in gevaar brengen. Indien betalingsherinneringen en aanmaningen niet het gewenste resultaat opleveren, kan de leverancier de vordering ter incasso uit handen geven.
In incassozaken is het mogelijk het incassotarief te hanteren. Dat wil zeggen dat kan worden overeengekomen dat niet het uurtarief van toepassing is, maar dat het honorarium bestaat uit een deel van de geincasseerde geldsom.

Jarenlange ervaring op het gebied van het incasseren van openstaande vorderingen heeft in ieder geval geleerd dat hoe sneller een incasso uit handen wordt gegeven, des te groter de kans is op betaling. Een geslaagde incasso staat of valt derhalve met snelheid. Voorts zorgt een snelle betaling ervoor dat uw schade zoveel mogelijk wordt beperkt. Daarnaast dient er vanzelfsprekend ook een goed debiteurenbeleid te zijn opgezet. Een dergelijk beleid zorgt namelijk voor een vermindering in het aantal incasso's. Ook hierover kan uw advocaat adviseren.

De debiteur wordt op een zo diplomatiek mogelijke manier aangeschreven om zo de commerciŽle band tussen partijen niet te verstoren. Indien gewenst en tevens kenbaar gemaakt, zal echter ook tot een hardere aanpak van debiteur kunnen worden overgegaan.
In incassozaken kan het incassotarief worden gehanteerd.Aan de inhoud van deze site kunnen geen rechten worden ontleend.

  Copyright © Advocatenkantoor De Gier 2015.